top of page

Kontorlandskap: Bærekraftig, helhetlig og moderende fargekonsept

Det har vært en ære å få være med på bidra på Bølgen bærekraftsenter. Av Colux har de har fått et fargekonsept som gjenspeilet det de står for og driver med. Fargepaletten gjenspeiler den bærekraftige visjonen bedriften har. Og paletten er satt sammen for være langvarig fargepalett og dermed også bærekraftig. 

Om

Dette kontoret, var som mange andre kontor, helt hvit. Det resulterte i at kontoret endte opp med å være identitetsløst. Det var få ting som gjenspeilte bedriftens profil og dens budskap. 

 

Fargens egenskaper i omgivelsene er ofte undervurdert. Hvit og grått for eksempel er farger som vi overtid fungerer dårlig i. Gode farger for kontorlandskap er nyanser av blått, grønt og blågrønt i kombinasjon med brunt. Det er de fargene vi fokuserer og presterer best i. En god kontor-fargepalett består hovedsakelig av disse fargene i varierte nyanser som er gode og behagelig, med kombinasjon av planter. Og så har det en gevinst. Det vil bidra til å redusere sykefravær og å øke effektivt, konsentrasjon og ikke minst skape trivsel.  Vi trenger ikke være så redd for at kontoret skal ha en hyggelig med nesten hjemmekoselig atmosfære. Det er jo på kontoret vi oppholder oss store deler av dagen. Så det at vi trives er viktig. 

Bølgen Bærekraftsenter har, har som resten av bygget, en miljøvennlig profil og det var naturlig å bruke mange av de fargene vi forbinder med hav og natur. Blå og grønntoner er derfor de fremtredende fargene her. Fargepaletten er balansert opp med varmetoner. (Som vi har på treverk og i spiserommet.) Disse utvalgte fargene er med på å dele opp det store kontorlandskapet og lage soner for de ulike aktivitetene.

 

Fargepaletten i seg selv er bærekraftig. Det er fordi den er skreddersydd til profilen som bedriften har og identiteten til dette bygget. Den er derfor ikke trendbasert og vil overleve selv når trendene falmer. 

 

De hvite vinduskarmene ble beholdt hvite, for å dra inn elementer fra arkitekturen på fasaden. Og i tidsepoken når bygget ble bygd var himlingene ofte hvite, så de er også behold hvite. Men for resten av kontoret har vi tilført en del farger. 

Vi har målrettet brukt farger så det fremhever gjenbruksinteriøret på en god måte. Noe har vi fått lakkert eller trukket om, men det meste er i sin opprinnelige farge og tekstur. Resultatet er at med farger og materialer har vi klart å få et helhetlig moderne kontorlandskap.

 

Når vi snakker om helhet... Var det viktig for Bølgen Bærekraftsenter at det ble en helhet både i dette kontorlandskapet, men også som en del av et helt bygg. Fra du møter fasaden og kommer inn døren i første og opp gjennom alle etasjer.

 

Velkommen til et bærekraftig kontorlandskap fargesatt av Colux. 

 

Foto: Colux Video: Xicado Markedning 
 

bottom of page