top of page

Sørlandets største klesskap har fått nye farger

Colux er stolte av å ha jobbet med Skapet på fargesetting og utforming av Skapets nye butikk. Skapet hadde tidligere en klassisk innredning bestående av sorte vegger og gulldetaljer. Da de i april 2022 skulle bytte til større lokaler og utvide, ønsket de seg en mer fargerik profil.

image6.jpeg

Avdelingen Shop der du kan kjøpe nye miljøvennlige produkter har fått en frisk fersken farge kombinert med grønt, gull og et lysegult neon skilt. I tillegg er butikken innredet med orientalske tepper for å skape en mer autentisk stemning.

Skapet er en nytenkende klesbutikk i Kristiansand. I butikken kan du levere inn pene klær du ikke bruker og få poeng for dem. Poengene gir deg mulighet til å handle klær fra butikken. Genialt konsept, ikke sant? Tidligere har butikken bestått av kun en dameavdeling, men nå har de utvidet med en shop og barneavdeling også. I den sammenheng ønsket Skapet å fornye sin profil. 

 

Da Skapet-medeier Ingvill kontaktet Colux var det med utgangspunkt i at de ønsket seg farger. De hadde startet arbeidet med å prøve å finne farger, men oppdaget fort at fargejungelen var fort å gå seg vill i. Med ønske om et mer autentisk preg og mer livlig og munter butikk tok Jannie, eier og interiørdesigner i Colux, fatt på oppgaven å utarbeide et fargekonsept. Konseptet ble utarbeidet med utgangspunkt i å skape en butikk som oser av glede og god stemning og få klærne til å sole seg i trivelige omgivelser, samt ta hensyn til butikkens bærekraftige profil

Innerst i butikken kan du skimte en dypt lavendellilla som trekker deg inn i den nye barneavdelingen. 

"Vi vil at klærne skal komme frem og at fargene i butikken ikke skal dominere over dem. Kan du få det til?" spurte Skapet-medeier Anne Lill. "Så klart, med riktig farge så vil klærne komme mer til sin rett enn tidligere" svarte Jannie. Valget falt på grønt. Jannie forklarte videre: "Tenk dere en eng, den er grønn, men aldri mer vakker enn når den er fylt av blomster i alle regnbuens farger. Du legger merke til alle blomstene og hvor fine de er. Gresset er bare et bakteppe for at blomstene kan få stå der i all sin prakt. Naturen gjør det best på farger, og vi kan dra slike prinsipper inn i interiøret. Med grønne vegger vil klærne uansett farge få ta sin ønskede plass." 

Fargene i butikken skulle ikke bare være naturlige, butikken skulle også sprudle av glede og god stemning. I sammen med de naturlige grønn-tonene er butikkens vegger fargesatt med en frisk lys ferskenfarge og en dyp lavendellilla. Butikkens detaljer av lysere lavendellilla, brun og mørkere terrakotta farger. Veldig mye av interiøret ble brukt videre. Noen hyller, klesstativ ble malt om, til og med disken fikk en ny fangedrakt. Disken er ikke lengre sort, her har Jannie fått lekt seg med mønster og tekstur. Tar du en tur innom butikken vil du oppdage av de lilla stripene glitrer i kapp med den trivelige gjengen som jobber på Skapet.